2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Hiába a bevándorlók elleni uszítás – a kivándorlás az igazi gond

A Vasárnapi Hírek és a Publicus közvélemény-kutató közös kutatása szerint az emberek sokkal nagyobb problémának tartják a kivándorlást, mint a bevándorlást. A Tárki felmérése szerint soha nem látott módon gyorsult fel a kivándorlás, az pedig kifejezetten 1956-ot idézi, hogy az emberek harmada politikai okokból hagyja el hazánkat. A jövő generáció szintén menekülést fontolgat, hiszen a diákok 60%-a nem biztos abban, hogy Magyarországon szeretne továbbtanulni.
Nem talált célba a kormányzati gumicsont: a külföldre távozó barátok és a szétszakadt magyar családok ezrei sokkal inkább zavarnak minket, mint a miniszterelnöki uszítás középpontjában álló pár száz koszovói gyermek és háború elől menekülő – majd továbbálló – család. Orbán Viktor és a teljes állami propagandagépezet tudatos hisztériakeltése sem tudja már elfedni a szomorú tényt: a reménytelenségben tartott milliókat csak a lehetőségeik korlátozzák az elmenekülésben.

A Demokratikus Koalíció szerint a statisztikák egyértelmű bizonyítékai az Orbán-kormány kudarcának: uszítással nem lehet elfedni egy jogállamot tipró korrupt hatalom önkényes és cinikus országfosztását, a demokrácia leépítését, milliók mélyszegénységben tartását. A DK szerint a külföldre szakadt magyarok a Nyugatot választották, márpedig hazánk is újra lehet Nyugat: egy kormányváltás választ el minket egy nyugati típusú európai Magyarországtól.

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…