2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Helikopterbeszerzés – Jobb lenne, ha Hende Csaba inkább a miniszterelnök agyát masszírozná!

DK: Helikopterbeszerzés – Jobb lenne, ha Hende Csaba inkább a miniszterelnök agyát masszírozná!

Nyoma sincs a költségvetésben annak a helikoptervásárlásnak, amelyet a kormány már 2013-ban beígért. A NATO-nak tett védelmi kiadásokat érintő ígéretünket így csak papíron – az egyébként helyes, de bizonytalannak tűnő – béremeléssel teljesítjük. Ha azonban baj van és helikopterekre lesz szükség, kevés lesz, hogy papíron minden rendben.
Azzal, hogy a valós védelmi kiadások nem emelkedtek, nem jut helikopterekhez a Honvédség, a Rendőrség, a Katasztrófavédelem és a légimentés sem.

A helikopterekre pedig már az elmúlt években is nagy szükség lett volna, hiszen sem a 2013. március 15-i hókáosz, sem a tavaly szeptemberi áradások alkalmával nem állt rendelkezésre egyetlen használható darab sem.

Hende Csaba honvédelmi miniszternek a nyílt színi mellkasmasszíroztatás helyett inkább a miniszterelnök agyát kellene masszíroznia, hogy megértesse: a stadionokkal ellentétben helikopterekre szükség van, mert azok vészhelyzetben a magyar emberek életének és vagyonának a megmentését szolgálnák.

A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan, hogy hazánk európai ország létére a valóságban megszegi a védelmi kiadásokkal kapcsolatban tett ígéretét és kockáztatja a magyar állampolgárok életét és biztonságát. A DK szerint a kormányváltás utáni európai Magyarországnak semmi sem lehet majd fontosabb állampolgárai biztonságánál.

Vadai Ágnes
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…