2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: Fideszes oligarchák miatt nem lett olcsóbb a lakossági gáz

Az elmúlt években folyamatosan csökkent a földgáz világpiaci ára. A csökkenés az utóbbi hónapokban gyorsult fel, Európa többi országában akár 30%-al csökkent a lakossági gáz ára. Az Orbán-kormány csak beszél a rezsicsökkentésről, miközben a világpiaci árnál jóval többet hajt be az embereken. De akkor hol van az árcsökkenésből származó haszon, ha nem az emberek zsebében, és nem is a Magyar Villamos Műveknél, amely 10 milliárd forintos veszteséget könyvelt el?
A MET nevű offshore cég az elmúlt években 100 milliárd forintot keresett azon, hogy míg a gáz világpiaci ára csökkent, a magyar lakosság ugyanannyit fizetett, mint a csökkenés előtt. 100 milliárd forintot kerestek a fideszes oligarchák azon, hogy Európában csak Magyarországon nem lett olcsóbb a gáz. A Fidesz az üzletembereit tette milliárdossá ahelyett, hogy az állampolgárok életét tette volna könnyebbé.

A DK szerint a magyar gázáraknak mostanra az ötödével kellett volna csökkenniük. A DK a Megélhetést! Biztonságot! programja szerint sávosan csökkentené a gáz árát. A kormány rezsihazugságával ellentétben nem a gazdagoknak, hanem a rászorulóknak és a fizetésből élőknek kellene kevesebbet fizetniük a gázért. A DK azt a Sokak Magyarországát építené fel a kormányváltás után, amelyben nem a kevesek milliárdos gazdagodása, hanem a sokak élhetőbb és kiszámíthatóbb élete a cél.

Varju László
Alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megtekinthető kiállítások a Múzeumok Éjszakája időtartama alatt: (17:00-től 02:00-ig) Képtár: • A titkos és a publikus o A múzeum kiállítása Köves…
„Családi üzelmek”
Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm mari…