2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 412 HUF
1 GBP 481 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Emlékezzünk az örmény népirtás áldozataira – Követeljük, hogy a Magyar Országgyűlés határozatban ítélje el az örmény népirtást!

DK: Emlékezzünk az örmény népirtás áldozataira – Követeljük, hogy a Magyar Országgyűlés határozatban ítélje el az örmény népirtást!

Az egyik leggyalázatosabb népirtást az Oszmán Birodalom követte el jó száz évvel ezelőtt. Erőszakkal kitelepítettek vagy másfél millió örményt és megöltek legalább hatszázezer embert.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a Magyar Országgyűlés határozatban ítélje el az örmény népirtást, és tegye világossá: valamennyi állam elsőrendű dolga védeni polgárai életét, testi épségét, emberi méltóságát. Mi, európai magyarok tisztában vagyunk vele, hogy ezért a rémtettért nem a mostani Törökország a felelős. Ám azt elítéljük, hogy a mai erdogani Törökország – Orbán nagy barátja –  bűnnek tekinti ennek a történelmi ténynek az említését is. A múlttal szembe kell nézni és a múlt hibáiból tanulni kell, legyen szó Orbánról vagy Erdoganról.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum