2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

DK: Csak szándékos gonoszság állhat a “Taigetosz-törvény” mögött

A Fidesz új jogszabálya szerint a továbbiakban meg lehet buktatni azokat a diákokat, akik valamilyen tárgyban tanulási nehézségek miatt nem tudnak a többiekkel azonos tempóban haladni. Az eddigi gyakorlatot – miszerint a tanulási nehézséggel küzdők az adott tantárgyban mentesülnek az osztályzat alól – több évtizedes tudományos és pedagógiai tapasztalat támasztotta alá, ezt dobta most a kukába a Fidesz.

A Demokratikus Koalíció szerint csak szándékos gonoszság állhat amögött, hogy az Orbán-kormány magyar fiatalok ezreit szórja ki az iskolákból a “Taigetosz-törvénnyel”. A DK szerint a Fidesz oktatás-ellenes politikája nagyon is tudatosan és kitervelten teszi tökre az országot. Egy számolási, olvasási vagy írási nehézséggel küldő diákból is lehet mérnök, orvos, író vagy bármi más,  de láthatóan rájuk nincs szükség az országban. Ide csak óriásplakát kell, meg ellopható közpénz. Szégyen.

Niedermüller Péter
alelnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…