2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Csak a közös bevándorlási politika menti meg az életeket és garantálja Európa biztonságát

DK: Csak a közös bevándorlási politika menti meg az életeket és garantálja Európa biztonságát

A Demokratikus Koalíció üdvözli, hogy az Európai Tanács és a Bizottság képviselői határozott lépésekről döntöttek a Mediterrán térségben történt újabb tragédia után. A tíz pontos terv segíthet abban, hogy visszaszoruljon az embercsempészet és csökkenjen az unió határaira nehezedő nyomás. Ugyanakkor ez messze nem elégséges.
A menedék nyújtása azok számára, akik életüket féltve indulnak el a válságövezetekből, alapvető erkölcsi és jogi kötelesség. Ezért támogatjuk az Bizottság elnökének álláspontját, hogy érdemi előrelépés csak akkor történhet, ha Európa közös felelősséget vállal a menekültek ügyéért. Csak ilyen módon lehet megakadályozni újabb szörnyű tragédiák bekövetkeztét, és megszüntetni a biztonsági szempontból is komoly kockázatot jelentő embercsempészetet.

Az új közös menekültpolitikának létre kell hoznia a menedékkérés legális útjait, és támogatnia a terhek megosztására a határőrizet, a mentés, a befogadás és az integráció területén. A közös menekültpolitika Magyarországnak alapvető nemzeti érdeke is, mivel hazánk felelős az unió külső határainak jelentős részéért, és bármikor szükségünk lehet az európai szolidaritásra.

Felszólítjuk Orbán Viktort, hogy a közelgő uniós csúcstalálkozón végre egyszer viselkedjen európai államférfiként, támogassa és a kezdeményezze egy új közös menekültpolitika létrehozását.

Niedermüller Péter
EP képviselő
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…