2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Brutálisan megugrott a munkanélküliek száma Magyarországon az Orbán-rezsim tehetetlensége miatt

DK: Brutálisan megugrott a munkanélküliek száma Magyarországon az Orbán-rezsim tehetetlensége miatt

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint 200 ezer fővel nőtt, azaz 428 ezer főre ugrott az úgynevezett “potenciális munkaerő-tartalék”.  Ezen belül is a hivatalos munkanélküliek száma nagyjából csak 20 ezer fővel ugrott meg, a kirúgottak jó részét ugyanis az inaktívokhoz sorolták statisztikailag.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, hogy a folyamatosan emelkedő munkanélküliség iszonyatos katasztrófához fog vezetni. A kormány hónapok óta tehetetlenkedik és pontosan nulla segítséget ad az utcára került embereknek. A Demokratikus Koalíció húszpontos válságkezelő csomagja már bő egy hónappal ezelőtt támogatást nyújtott volna az ideiglenesen vagy végleg munkanélkülivé váló embereknek. Ha a Fidesz-kormány nem hajlandó végre komolyan venni a problémát és alulfizetett közmunkával akarja megoldani több százezer ember sorsát, abból tragédia lesz. Az emberek élete nem játék, ideje tudomásul venni, hogy a munkanélküliség kérdésére sürgős megoldást kell találni.

dr. Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke
az EP Gazdasági Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…