2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: Azonnal fizesse ki a kormány a kórházi adósságokat!

Az állam feladata elvileg az lenne, hogy az állampolgároktól beszedett adókból és járulékokból olyan közszolgáltatásokat biztosítson, mint az oktatás vagy az egészségügy. Ehhez képest mai sajtóhírek szerint ismét 37 milliárd forint tartozást halmoztak fel a kórházak a beszállítóknál, mert a kormány nem fizette ki az ellátáshoz szükséges eszközöket és vizsgálatokat. A gigatartozás miatt veszélybe kerülhet az ellátás.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy azonnal fizesse ki a kórházi adósságokat a beszállítóknak! Magáncégektől nem lehet elvárni, hogy hónapokon át hitelezzék a kórházi ellátásunkat a saját pénzükből, mert a fideszes elit jobb helyen érzi a közpénzt a saját zsebében. A kormány fizesse ki, amit a magyarok adók formájában már befizettek! Európai magyarok vagyunk, nem holmi jogfosztott jobbágyok az Orbán-uradalomban, jogunk van az egészségügyi ellátáshoz!

 

Dr. László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum