2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Azonnal emelni kell a 28 500 forintos nyugdíjminimumot, de az igazi megoldás az európai minimálnyugdíj bevezetése lesz!

DK: Azonnal emelni kell a 28 500 forintos nyugdíjminimumot, de az igazi megoldás az európai minimálnyugdíj bevezetése lesz!

Jövőre sem fog emelkedni a 28 500 forintos öregségi nyugdíjminimum – közölte Gulyás Gergely miniszter. Jöhet béremelkedés, infláció vagy tartós élelmiszer-drágulás, a nyugdíjminimum – akár csak a családi pótlék – továbbra is a Gyurcsány-kormány alatt emelkedett utoljára. Így néz ki, ha egy kormány magára hagyja a saját polgárait, azokat az európai magyarokat, akik láthatóan már csak Európától remélhetnek tisztességes béreket és nyugdíjakat.

 A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány azonnal emelje meg az öregségi nyugdíjminimumot! Erre tűzoltásként van szükség addig, amíg a magyaroknak is járni fog az európai minimálnyugdíj. Az a történelmi célkitűzésünk, hogy végre mi, magyarok is teljes jogú európaiak legyünk és mi is európai időskort élhessünk egy végigdolgozott élet után. Ezért képviseljük az Európai Egyesült Államok eszméjét, ezért nevezzük magunkat a legeurópaibb pártnak, és ezért tekintünk a magyar polgárokra magyar és egyben európai polgárként.

Gréczy Zsolt
országgyűlési képviselő,frakciószóvivő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek