2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Az utolsó lépések Szent István nyomdokain

Augusztus 20. hazánk legrégebbi és legjelentősebb ünnepe. Ezen a napon emlékezünk meg az államalapításról, az alkotmányos rend létrejöttéről. Ezen a napon kell fejet hajtanunk Szent István előtt, aki kijelölte a magyarság helyét a világban, Európa részévé téve hazánkat.
Szent István keresztény Magyarországára a mai nem sok mindenben emlékeztet. A menekültellenes gyűlöletplakátokkal elárasztott utcák nyomokban sem tartalmazzák a keresztény tanításokat, ahogy Európától is napról napra távolodunk az őszi EU-ellenes népszavazás közeledtével. Hiába mondta Szent István, hogy „légy irgalmas minden erőszakot szenvedőhöz” és hogy „a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad”, a hatalom 2016-ban le akar térni államalapítónk útjáról, eldobva az Európához tartozás ezer éves történelmi küldetését.

A Demokratikus Koalíció ma emlékezik, és bár tudja, hogy az ünnep nem lehet felhőtlen, töretlenül hiszi, hogy Magyarország vissza fog térni Szent István és az európaiság útjára. A DK szerint a kirekesztés és a gyűlölet politikája előbb-utóbb elbukik, „mert ha a királyt istentelenség és kegyetlenség szennyezi, hiába tart igényt a király névre, zsarnoknak kell nevezni”.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…