2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Az Orbán-rezsim megfojtja a tudósokat – Bizonytalanná válik a Természettudományi Múzeum sorsa

DK: Az Orbán-rezsim megfojtja a tudósokat – Bizonytalanná válik a Természettudományi Múzeum sorsa

A Magyar Tudományos Akadémiához hasonlóan a Természettudományi Múzeum jövőjéről is úgy hoz döntést a kormány, hogy az érintett dolgozók véleménye nem érdekli őket, hiába tiltakozik a többség a múzeum Debrecenbe költöztetése ellen. Ráadásul egy kormányzati tisztviselő nyilatkozata szerint, “majd keresnek más muzeológusokat”, ha a mostaniaknak nem tetszik a költözés.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy az Orbán-rezsim a Természettudományi Múzeumot átgondolatlanul minden szakmai vélemény mellőzésével költöztesse vidékre. A kutatók már korábban is felhívták rá a figyelmet, hogy a költözés teljesen indokolatlan, ésszerűtlen döntés. Az Orbán-kormány folyton a nagy hazafiságát hangoztatja, de amikor az ország, a magyarok érdekeiről van szó, elfelejtik ezeket a szólamokat, nem érdekli őket sem az, hogy mi lesz a múzeum dolgozóinak és családjaiknak sorsa, sem az, hogy mennyivel kevesebb látogató fog eljutni ezután az intézménybe. Mi, európai magyarok kiállunk a kutatók, muzeológusok és a tudományos élet mellett. Elfogadhatatlan, hogy különböző politikai érdekek döntsék el a tudományos élet, a múzeum és a múzeumi dolgozók sorsát, a jogos tiltakozásokra pedig csak cinikusan vállat vonjon a hatalom.

Gréczy Zsolt
országgyűlési képviselő, frakciószóvivő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum