2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

DK: Az MTI miatt módosít irányelvet az EU

Molnár Csaba, a DK EP-képviselője Frans Timmermanshoz, az Európai Bizottság alelnökéhez fordult a Magyar Távirati Iroda gyakorlata miatt. Az MTI számos esetben tagadta meg a DK közleményeinek kiadását, ha azok Orbán Viktor családjának gazdagodásával vagy az MTVA hírhamisításaival voltak kapcsolatosak. A Bizottság elnöke válaszában jelezte, hogy az EU a Magyarországon tapasztalható állapotok miatt tervez irányelv-módosítást, hogy számon tudja kérni a tagállami médiahatóság függetlenségét.

Eszerint Orbán Viktor az első olyan miniszterelnök Európában, aki ilyen mértékben veri át a saját népét a médiahatóság elfoglalásával. Ha a híreket, közleményeket politikai alapon cenzúrázó MTI, és az ehhez asszisztáló NMHH miatt valóban irányelv-módosítást hajt végre az EU, akkor Orbán Viktornak újabb szégyenfoltokat köszönhet majd a magyar történelem.
A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor minden egyes nap elárulja a magyarokat, amikor a közszolgálati szerveket cenzúrára és propagandaterjesztésre használja. A DK által képviselt Sokak Magyarországán a kevesek nem verhetik majd át a sokakat, és nem tölthetik fel a médiahatóságot pártkádereikkel. A DK továbbá a Sokak Magyarországa programja szerint meg fogja szüntetni az évi 80 milliárd forintból működő kormányszócsővé lett „köztévét” is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek