2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Az egészségügy az összeomlás küszöbén – Több pénzt követelünk a kórházaknak!

DK: Az egészségügy az összeomlás küszöbén – Több pénzt követelünk a kórházaknak!

Az elmúlt napokban sorra érkeznek a jelzések az ország különböző kórházaiból, hogy intenzív osztályaik már nem tudnak betegeket fogadni.
A krízishelyzetet tetézi, hogy az országos tisztifőorvos utasítása szerint ezek az osztályok már nem csak a saját körzetükből, de az ország egész területéről kötelesek betegeket fogadni. Ha ezt elutasítják, a kórház pénzbüntetést kap.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy büntetés helyett inkább pénzt adjanak a kórházaknak, hogy képesek legyenek ellátni a betegeket.
Elérkezett az utolsó utáni perc az egészségügyben, és miközben a kormány milliárdokat költ külföldi sportcsapatok támogatására, mexikói templomok felújítására vagy a miniszterelnök költözködésére. A kórházak lepusztultak, az eszközpark elavult, többségük még a
minimumfeltételeknek sem felel meg!  A még itthon dolgozó orvosok és ápolók túlterheltek, az osztályok zsúfoltak, és ezek után a
tisztifőorvos még képes azt gondolni, hogy a kórházak büntetésével megoldható minden probléma? Az európai magyarok egészségét nem a kórházak kivéreztetésével és büntetéssel tudják megóvni, hanem, ha a jelenlegi működésképtelen rendszer helyreállításával.

László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum