2021. 09. 24. péntek

Gellért, Mercédesz
1 EUR 356 HUF
1 GBP 417 HUF

DK: Az Akadémia megszállása után a felsőoktatás szétverésére készül a kormány

Egy elnyomó egyszemélyi uralom mindig aszerint értékeli a végrehajtóit, hogy azok mennyire hajtották végre gondolkodás és gátlások nélkül a nekik kiadott parancsot. Az Akadémia szétverésével Palkovics László innovációs miniszter láthatóan “jól” vizsgázott, ezért most megkapta a felsőoktatást az EMMI-től. Utoljára az ötvenes években fordult elő, hogy szovjet mintára elválasztották egymástól a köz- és felsőoktatás miniszteri irányítását, ez teljesen szembemegy Klebelsberg örökségével.
A Demokratikus Koalíció szerint az Akadémia megszállása után a felsőoktatás szétverésére készül a kormány, ugyanis semmi más nem indokolja, hogy a felsőoktatás ügye kikerüljön az oktatásért is felelős minisztérium kezéből. Palkovics minisztériuma már sokszor bizonyította, hogy alkalmatlan az oktatás ügyének kezelésére: a szakképzésben csak átnevezésekre és  az oktatás színvonalának csökkentésére futotta, egyértelmű, hogy a cél most is a rombolás. Az Orbán-rendszer úgy döntött, hogy a jövő magyar orvosaiból, mérnökeiből, tanáraiból és kutatóiból legyen inkább betanított munkás, hátha úgy kevesebb kérdést tesznek majd fel adófizető felnőttként.
A DK szerint a felsőoktatás szétverése a lehető legnagyobb bűn a jövő nemzedéke és az ország jövője ellen, ez a nagybetűs nemzeti érdek nyílt elárulása.
Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum