2023. 12. 5. kedd

Vilma
1 EUR 379 HUF
1 GBP 442 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A vészhelyzetre hivatkozva egy durvább rabszolgatörvényt akarnak összerakni – Egyeztessen a kormány a szakszervezetekkel is!

DK: A vészhelyzetre hivatkozva egy durvább rabszolgatörvényt akarnak összerakni – Egyeztessen a kormány a szakszervezetekkel is!

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége egy többpontos javaslatcsomagot nyújtott be a kormánynak, amely nem más, mint a rabszolgatörvény sokkal durvább verziója. Ráadásul a Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint a munkavállalókkal senki sem egyeztetett, pedig ez a javaslatcsomag lehetővé tenné a totális kizsigerelésüket. Ugyanis, ha a munkaadó érdekei úgy kívánják, akkor a dolgozó évekig nem mehetne szabadságra, és szó nélkül tehetnének utcára embereket.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetet arra használná fel a kormány, hogy bevezessen egy eddiginél is durvább rabszolgatörvényt. Az emberek élete nem játék, a munkavállalókat nem zsigerelhetik ki még a veszélyhelyzetre hivatkozva sem! Azonnali egyeztetésekre, józan döntésekre és a munkahelyek, dolgozók védelmére van most szükség, nem megfélemlítésre és a feszültség gerjesztésére.

Nemes Gábor
A Demokratikus Koalíció szakszervezeti és foglalkoztatáspolitikai szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma meggyújtjuk a hit gyertyáját
A karácsonyra készülődés az adventi időszakkal kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával. Ez nincs egy meghatározott naphoz kötve, de első…
Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…