2022. 01. 21. péntek

Ágnes
1 EUR 356 HUF
1 GBP 427 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A vészhelyzetre hivatkozva egy durvább rabszolgatörvényt akarnak összerakni – Egyeztessen a kormány a szakszervezetekkel is!

DK: A vészhelyzetre hivatkozva egy durvább rabszolgatörvényt akarnak összerakni – Egyeztessen a kormány a szakszervezetekkel is!

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége egy többpontos javaslatcsomagot nyújtott be a kormánynak, amely nem más, mint a rabszolgatörvény sokkal durvább verziója. Ráadásul a Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint a munkavállalókkal senki sem egyeztetett, pedig ez a javaslatcsomag lehetővé tenné a totális kizsigerelésüket. Ugyanis, ha a munkaadó érdekei úgy kívánják, akkor a dolgozó évekig nem mehetne szabadságra, és szó nélkül tehetnének utcára embereket.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetet arra használná fel a kormány, hogy bevezessen egy eddiginél is durvább rabszolgatörvényt. Az emberek élete nem játék, a munkavállalókat nem zsigerelhetik ki még a veszélyhelyzetre hivatkozva sem! Azonnali egyeztetésekre, józan döntésekre és a munkahelyek, dolgozók védelmére van most szükség, nem megfélemlítésre és a feszültség gerjesztésére.

Nemes Gábor
A Demokratikus Koalíció szakszervezeti és foglalkoztatáspolitikai szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum