2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A vészhelyzetre hivatkozva egy durvább rabszolgatörvényt akarnak összerakni – Egyeztessen a kormány a szakszervezetekkel is!

DK: A vészhelyzetre hivatkozva egy durvább rabszolgatörvényt akarnak összerakni – Egyeztessen a kormány a szakszervezetekkel is!

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége egy többpontos javaslatcsomagot nyújtott be a kormánynak, amely nem más, mint a rabszolgatörvény sokkal durvább verziója. Ráadásul a Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint a munkavállalókkal senki sem egyeztetett, pedig ez a javaslatcsomag lehetővé tenné a totális kizsigerelésüket. Ugyanis, ha a munkaadó érdekei úgy kívánják, akkor a dolgozó évekig nem mehetne szabadságra, és szó nélkül tehetnének utcára embereket.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetet arra használná fel a kormány, hogy bevezessen egy eddiginél is durvább rabszolgatörvényt. Az emberek élete nem játék, a munkavállalókat nem zsigerelhetik ki még a veszélyhelyzetre hivatkozva sem! Azonnali egyeztetésekre, józan döntésekre és a munkahelyek, dolgozók védelmére van most szükség, nem megfélemlítésre és a feszültség gerjesztésére.

Nemes Gábor
A Demokratikus Koalíció szakszervezeti és foglalkoztatáspolitikai szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…