2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A Nemzeti Választási Bizottság vizsgálja a támogató aláírások hitelességét is!

DK: A Nemzeti Választási Bizottság vizsgálja a támogató aláírások hitelességét is!

Tizenegy párt adta le tegnap az európai parlamenti választáson való induláshoz szükséges húszezer támogató aláírást, köztük olyan pártok is, amelyeknek az április 6-i választáson még szavazatból is kevesebb mint tízezret, illetve alig másfél ezret sikerült összegyűjteniük. Tekintettel a választási eljárás új szabályaira, az induláshoz szükséges támogatással a korábbinál összehasonlíthatatlanul könnyebb visszaélni. Alapos a gyanú, hogy az országgyűlési képviselőválasztáson országos listát állító 18 párt némelyikének is ilyen manipuláció eredményeként sikerült az ahhoz szükséges húszezer támogató aláírást megszereznie. Ezekben az ügyekben rendőrségi eljárás is folyamatban van.

A Demokratikus Koalíció ezért beadvánnyal fordult a Nemzeti Választási Bizottsághoz, jelezve, hogy a választás tisztasága érdekében mindenképpen fontos lenne elkerülni, hogy olyan pártok kerülhessenek a szavazólapra, amelyek ennek a törvényben előírt minimális feltételeit sem tudták teljesíteni. A több mint 45 ezer támogató aláírást leadó párt arra kérte ezért a Bizottságot, hogy a listák hitelesítésénél vizsgálja meg azt is, vannak-e visszaélésekre utaló körülmények, például föltűnő egyezések a korábban leadott országgyűlési képviselői ajánlólistákkal, és amennyiben talál ilyet, járjon el kellő szigorral.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…