2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: A nemzeti önzés Európa és Magyarország legfőbb ellensége

A francia elnök és a német kancellár 25 évvel ezelőtt közösen szólalt fel az Európai Parlament ülésén és hitet tettek amellett, hogy a nacionalizmus háborút jelent az egységes Európa eszméjével szemben. Közös fellépésükkel elindították Európát az igazi egység felé. Ma, negyedszázaddal később az EP ülésén a német kancellár és a francia elnök – az európai jobb- és baloldal legbefolyásosabb politikusai – újra erős, egyesült Európa mellett érveltek és üzentek az embertelen, egoista, idegenellenes politikát folytató Orbán Viktornak is.

Az európai államoknak közösen kell fellépniük, amikor Görögország gazdasága alábukik, az európai államok menekültválsággal néznek szembe, amikor Oroszország államokat szabdal szét a szomszédban. Ha Orbán hátat fordít Európának, ha nemzeti önzésből szögesdrótot húz körénk, Magyarország elkerülhetetlenül zsákutcába jut. Hazánk egy csónakban evez Európával, amit Orbán Viktor el akar süllyeszteni csak azért, hogy hatalmon maradhasson.

A DK szerint ma Magyarország és Európa jövőjét két felfogás küzdelme dönti el: a bezárkózásé és a nyitásé. Ha kereszténynek hazudott hagyományokra hivatkozva befelé fordulunk, akkor hamar a középszerűségbe süllyedünk. Ha viszont nyitunk egy erős, föderális Európa felé, Magyarország újra élhető, versenyképes, virágzó állam lehet. A Demokratikus Koalíció választása nem kétséges.

Molnár Csaba
Niedermüller Péter
alelnökök DK,
EP-képviselők

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek