2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: “A nagy testvér mindent lát” – Az adatvédelmi biztosnak kell vizsgálnia a Fidesz tervezte totális adatgyűjtést!

DK: “A nagy testvér mindent lát” – Az adatvédelmi biztosnak kell vizsgálnia a Fidesz tervezte totális adatgyűjtést!

Sajtóinformációk szerint a Fidesz több tucat törvényt módosítana azért, hogy totális adatgyűjtést engedélyezzen a Központi Statisztikai Hivatalnak. A KSH eddig is minden adatot gyűjthetett, amelyek statisztikai szempontból fontosak, most azonban olyan jogosítványt kapna, amellyel már konkrét állampolgárokat tudna beazonosítani a személyes adataik alapján. A tervek szerint a KSH minden magyar állampolgárról név szerint tudni fogja, hogy milyen betegségei voltak, milyen gyógyszert szedett, milyen egészségügyi ellátást vett igénybe – a sor hosszan folytatható.

A Demokratikus Koalíció szerint Péterfalvi Attila adatvédelmi biztosnak hivatalból kell megvizsgálnia a Fidesz tervezte totális adatgyűjtést! Mivel a személyes adatok nem szükségesek a statisztikai felmérésekhez, nehéz nem arra gondolni, hogy a Fidesz a KSH segítségével bővítené a Kubatov-listát, orwelli módon név szerinti aktákat vezetve a magyarokról. A DK szerint a Fidesz illiberális hatalommániája attól sem riad vissza, hogy totális diktatúrát építsen ki, amelyben Orbán a “nagy testvér”, aki “mindent lát”. Ezt nem fogjuk tétlenül nézni.

Vadai Ágnes
alelnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…