2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A „magyar reformok” csak a plakátokon működnek – Szétszakadó és lecsúszó társadalom lett a magyar

DK: A „magyar reformok” csak a plakátokon működnek – Szétszakadó és lecsúszó társadalom lett a magyar

Nincs annál kínosabb, mint amikor Habony Árpád és az Orbán-kormány közpénzből dübörgő sikerpropagandáját a Központi Statisztikai Hivatal cáfolja.
A KSH nyilvános felmérése szerint a magyar társadalom legszegényebb tizedében fejenként átlagosan havi 26 ezer forint jövedelemből élnek, a legtehetősebb tized ennek több, mint nyolcszorosából, havi 220 ezer forintból gazdálkodhat. Az elmúlt hat évben hazánkban a szegény csak szegényebb, a gazdag még gazdagabb lett. A magyar háztartások sincsenek jobb helyzetben, a társadalom mintegy kétharmada – háztartások 60 százaléka – a szűkös megélhetéshez szükséges pénznél kevesebből gazdálkodik. A „magyar reformok” tehát csak a plakátokon működnek, a valóságban nem; a Fidesz nyugodtan elővehetné inkább a „Rosszabbul élünk, mint 4 éve” szöveget, immáron 6 évre módosítva.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor csak a plakátokon tud kormányozni, a magyarok a bőrükön érzik az Orbán-kormány elmúlt 6 évének bűneit. A DK által képviselt Sokak Magyarországa program világos és egyértelmű ajánlat kíván lenni a magyarok számára: a fideszes kevesek gazdagodása helyett a gyarapodó sokak Magyarországát kívánjuk felépíteni.

Borka-Szász Tamás
elnökségi tag

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…