2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

DK: A magyar kormány gyáva volt a vitához az Európai Parlamentben

A DK EP-képviselői által kezdeményezett, a magyar sajtószabadság kapcsán rendezett európai parlamenti meghallgatáson teljes időtartamában részt vett Kovács Zoltán, államtitkár, a magyar kormány nemzetközi szóvivője, Koltay András, a médiatanács tagja, valamint az EU mellé rendelt magyar nagykövetség diplomatái is.

A Fidesz politikusainak állításával szemben a meghallgatáson előre meghirdetett módon, minden résztvevőnek lehetőséget biztosítottunk a vitához való hozzászólásra. Az ülést levezető elnök, Niedermüller Péter két alkalommal is vitára bocsátotta a jobb- és baloldali, valamint liberális és zöld EP-képviselők, illetve a magyar média képviselői által elmondott kritikákat. Ezt a kérdést a teremben tartózkodó kormányzati tisztviselők is hallották, de mégsem mertek szólásra emelkedni. Ehelyett a Fidesz által irányított sajtóban panaszkodnak, hogy nem mondhatták el a véleményüket.

A DK álláspontja szerint a magyar kormány képviseletében jelenlévő Kovács Zoltán gyáva volt, mert nem mert hozzászólni. Pár perccel később pedig hazugnak bizonyult, mert letagadta, hogy megvédhette volna saját kormányát.

DK sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…