2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A kormány nem készítette fel az iskolákat a biztonságos tanévkezdésre, ezért iskolabezárás jöhet

DK: A kormány nem készítette fel az iskolákat a biztonságos tanévkezdésre, ezért iskolabezárás jöhet

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hívta fel a figyelmet arra, hogy a kormány hibás intézkedései vezethetnek tömeges iskolabezárásokhoz.

Nem elég, hogy a kormány nem készített életszerű és minden intézményben betartható járványügyi protokollt, nem elég, hogy nem biztosított az iskoláknak elegendő maszkot és kézfertőtlenítőt, nem gondoskodik arról sem, hogy a megbetegedett tanárok és diákok, valamint az ő kontaktjaik minél hamarabb koronavírus-teszthez jussanak. Ha pedig nincs tesztelés, akkor 14 napos karantén van, ami ha egyszerre több tanárt is érint, ellehetetleníti az iskolák működését.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a kormány alkalmatlansága tömeges iskolabezáráshoz vezethet! Ez elfogadhatatlan mind a tanároknak, mind a diákoknak, mind a szülőknek. Fel lehetett volna készülni a hagyományos tanévkezdésre, itt volt az egész nyár, a kormány mégis képtelen volt rá. A DK magyarázatot vár a kormánytól: miért okoznak tömeges iskolabezárást, miért voltak képtelenek megszervezni a biztonságos iskolakezdést, és mikor kérnek bocsánatot a tanároktól, a diákoktól, és a szülőktől? A DK szerint, ha bekövetkezik, akkor nem maradhat következmények nélkül az iskolabezárás!

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum