2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

DK: A kormány már ne költsön Paks 2-re, mert nem fog felépülni!

Az Orbán-kormány 292 millió forintért kezdett „nagybevásárolni” Pakson. Lakásokat, konténeres munkásszállót rendeznek be, mosógépeket, porszívókat, tévéket, kanapékat, konyhai eszközöket vesznek az orosz kormánnyal közösen tervezett Paks 2 leendő építői számára.

Az Orbán-kormány az ellenzék és a környezetvédő szervezetek tiltakozása ellenére akarja építeni a paksi atomerőmű második blokkját. A beruházás – a kormány beismerése szerint is – veszteséges lesz, de szakértők nem tartják elég biztonságosnak sem.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy ne költsön feleslegesen a már eddig is késésben levő Paks 2-re, mert az nem fog felépülni. Az új, demokrata kormány az alternatív energiaforrások alkalmazását támogatja, és nem fog hozzájárulni ahhoz, hogy a magyarok pénzét egy kockázatos, anyagilag pedig soha meg nem térülő Fidesz-bizniszre szórják el.

Rónai Sándor

A DK EP-képviselője, az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az Országos Közös Akarat (OKA) 2024.02.20-ára – a kirobbant „kegyelmi botrány” után – összehívta a magyarországi gyermekvédelemmel foglalkozó civil és…

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …