2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A kormány látványberuházásokra szórja a pénzt, miközben 30 évre eladósította az országot

DK: A kormány látványberuházásokra szórja a pénzt, miközben 30 évre eladósította az országot

Miközben a kormány egy 900 milliárd forintos devizahitellel 30 évre eladósítja az országot, a Magyar Közlöny újabb érthetetlen kormányzati költésekről számolt be: 20 milliárd forintot költenek a Citadellára, 730 milliót pedig a debreceni repülőtérre. A sportklubokra és a vadászati világkiállításra költött milliárdok után a kormány továbbra is úgy költi a pénzünket, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Ez vagy a fejvesztett pánikkormányzás újabb jele, ahol az állam egyik keze nem tudja, hogy mit csinál a másik, vagy a magyar nép totális lenézése.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány látványberuházásokra költ, miközben 30 évre eladósítja az országot. Ha van pénz a Citadellára, a debreceni repülőtérre és a vadászati világkiállításra, akkor miért vett fel a kormány 900 milliárd forintot devizahitelben, amit 30 éven át fogunk visszafizetni? A DK szerint nem látványberuházásokra kellene költeni, hanem valódi válságkezelésre: munkahelyvédelemre, az elbocsájtottak, a magyar vállalkozások, a családok és az idősek támogatására.

Varju László

a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…