2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A kormány katasztrofális válságkezelése miatt omlik össze a magyar gazdaság a koronavírus-járvány alatt

DK: A kormány katasztrofális válságkezelése miatt omlik össze a magyar gazdaság a koronavírus-járvány alatt

Brutális mélypontra zuhantak a gazdasági mutatók áprilisban, az előző, 2009-es gazdasági válsághoz képest is sokkal rosszabb a helyzet. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság frissen közzétett adatai szerint  az úgynevezett beszerzési menedzserindex szezonálisan kiigazított áprilisi értéke csupán 33,6 pont lett, ami egy tragikus érték, sokkal rosszabb, mint a gazdasági világválság évében mért adatok.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet: a kormány katasztrofális válságkezelése miatt omlik össze a magyar gazdaság a koronavírus-járvány alatt. Az Orbán-rezsim minden intézkedése, amit a koronavírus-járvány kitörése óta hajlandó volt egyáltalán megtenni, az megkésett és kevés volt a baj orvoslásához. Az úgynevezett gazdasági mentőcsomagjuk pedig kizárólag a kormány által támogatott oligarcháknak nyújt segítséget, míg az ország nagy része tönkremegy. A Demokratikus Koalíció húszpontos gazdasági csomagja valódi megoldás lenne a vészhelyzet idejére és azután is, hogy a gazdaság, a vállalkozások, a családok megmenekülhessenek, mi ugyanis pontosan tudjuk: az emberi élet nem játék.

dr. Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum