2023. 05. 28. vasárnap

Emil, Csanád
1 EUR 372 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A kormány fejezze be a táppénzzel való trükközést, és inkább a munkahelyek megmentésére koncentráljon!

DK: A kormány fejezze be a táppénzzel való trükközést, és inkább a munkahelyek megmentésére koncentráljon!

Úgy látszik, nem csak egy átlátható és nyilvános oltási tervet nem képes kiszenvedni magából Magyarország halálkormánya, de azt is képtelen megoldani, hogy a COVID miatt betegállományba felvett emberek táppénzes papírjára ne az egyszerű keresőképtelenséget jelölő 8-as, hanem a közegészségügyi okból foglalkozástól eltiltást és hatósági elkülönítést jelentő 7-es kód kerüljön. Ez utóbbi esetben ugyanis a COVID miatt betegállományba kerülő dolgozó után az állam állná a járulékokat és a bérköltséget a munkáltató helyett.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a hazug kormánypropaganda ellenére Orbánék eddig tétlenül nézték végig a magyar kis- és középvállalkozások összeomlását a válság alatt, és most sem képesek megtenni egy egyszerű adminisztratív lépést azért, hogy a még meglévő munkahelyeket megmentsék. Hazudtak a védekezésről, hazudnak az oltásról és a betegellátásról, és hazudnak a magyar munkáltatóknak és munkavállalóknak is, amikor a járványalapból versenysportra és egyházakra, nem pedig a munkahelyek megvédésére költenek!

Ráczné Földi Judit

a DK elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életet ajándékozott a Rotary
Újabb 3 gyermek szívműtétjét finanszírozta a Gift of Life program Több, mint 13 éve a Magyar Rotary kiemelt programja a Gift of Life – Ajándékozz …