2023. 03. 23. csütörtök

Emőke
1 EUR 385 HUF
1 GBP 435 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A kormány éjszakára akarja halasztani a kultúra szabadságáról szóló vitát – Arra kérjük az ellenzéki pártokat, hogy akadályozzuk meg ezt közösen!

DK: A kormány éjszakára akarja halasztani a kultúra szabadságáról szóló vitát – Arra kérjük az ellenzéki pártokat, hogy akadályozzuk meg ezt közösen!

Holnap tart vitát az Országgyűlés a Fidesz törvénymódosításáról, amellyel a kormány a kultúra, kiváltképp a színházak szabadságát szeretné megnyirbálni. A holnapi napirendet a Fidesz direkt telerakta más ügyekkel, sőt új pontként egy NATO-csúcsról való beszámolót is holnapra tett, hogy a színházak szabadságáról szóló vitát minél későbbre, lehetőleg estére vagy éjszakára halassza. Jól ismerjük már ezt, ugyanezt csinálták a rabszolgatörvénnyel is.

A Demokratikus Koalíció arra kér minden ellenzéki pártot és képviselőt, hogy közösen akadályozzuk meg a színházakról szóló vita estére halasztását! A DK képviselői ezért a holnapi ülésnapon csak az utolsó napirendi pontként szereplő, színházakat érintő vitánál fognak felszólalni, az előtte lévő más témákban nem – hogy ezzel is előrébb hozzuk a kultúra szabadságáról szóló vitát. Arra kérünk minden ellenzéki pártot, hogy képviselőik is tegyék ugyanezt, akadályozzuk meg közösen, hogy a Fidesz az éj leple alatt zavarja le a gyalázatos törvénymódosításáról szóló vitát!

Gréczy Zsolt
frakciószóvivő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek