2021. 07. 29. csütörtök

Márta, Flóra
1 EUR 358 HUF
1 GBP 421 HUF

DK: A kormány azonnal adjon pénzt kórházi fertőtlenítésre!

A Demokratikus Koalíció már számos alkalommal kongatta meg a vészharangot, hogy életveszélyben a magyar egészségügy. Friss adatok szerint már a kórházi fertőtlenítő beszerzésére sincs mindenütt elegendő pénz.
A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete azt  szerette volna elérni, hogy a július 1-i Semmelweis-napra minden kórház minden folyosóján legyen alkoholos kézfertőtlenítő. Erről szóltak a minisztériumnak és segítségüket is felajánlották, de ők maguk teszik meg az első lépést. 200 ezer forint értékben ajánlanak fel alkoholos kézfertőtlenítőt egy budapesti kórháznak.
A kórházi fertőzések visszaszorításának alapja a megfelelő kézhigiénia, ennek ellenére Magyarországon jóval kevesebb alkoholos kézfertőtlenítő fogy a szükségesnél (6 liter/1000 betegnap; Svédországban ez például 40 liter/1000 betegnap).

A Demokratikus Koalíció arra figyelmeztet, hogy az állam feladata a kórházi fertőtlenítés biztosítása. Nemes gesztus a rezidensek felajánlása, de az egészségügyi szolgáltatás minimumának minimuma, hogy nem lehet a kórházakban fertőzés. Az Orbán-kormány nyolcadik évében ott tartunk, hogy többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint közlekedési balesetben.

A DK azt követeli, hogy a kormány ne várja meg a tiszteletreméltó gyűjtés eredményét, hanem biztosítsa a kórházakban, a folyosókon is a kézfertőtlenítő berendezések felszerelését.

Dr. László Imre
elnökségi tag,
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum