2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A kormány a szegények ellen küzd a szegénység helyett – közmunkából a szegényparcellába

DK: A kormány a szegények ellen küzd a szegénység helyett – közmunkából a szegényparcellába

Az ENSZ 1992-ben október 17-ét a szegénység elleni küzdelem világnapjává nyilvánította. Magyarországon napjainkban 3,3 millió szegény ember él a TÁRKI adatai szerint, Európai Uniós mércével azonban ez a 4 milliót is meghaladhatja.

Az UNICEF felmérése szerint a magyar gyermekek szegénységi aránya Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt 2009-ben, a gazdasági világválság közepén is alig érte el a 30 százalékot, amihez képest a 2013-ban mért 43 százalék lesújtó teljesítmény. Az Orbán-kormány többfrontos szegényellenes politikát folytat az egykulcsos adóval, a magas áfával, a rezsicsökkentéssel, az alaposan megnyirbált szociális juttatásokkal és az egyre kevesebb állami támogatású felsőoktatási hellyel is, ráadásul a közmunkaprogramot is csak arra használja, hogy javítsa vele a foglalkoztatottsági statisztikákat.

A kormány tehát könyörtelenül terjeszti ki az országra Lázár János életfelfogását – „akinek nincs semmije, az annyit is ér” – amikor úgy képzeli el a szegények jövőjét, hogy azok a létminimum alatti közmunkási létből csak a szegényparcellák földjében lelhetnek nyugalomra.

A DK elítéli az Orbán-kormány szegényellenes politikáját, mely visszafordíthatatlan gazdasági és társadalmi károkat okoz az országnak. A DK szerint ha a kormány nem változtat gyakorlatán, 2018-ra a szegénységben élő magyarok számához képest a Fidesz 2/3-a szerény kisebbség lesz csupán.

Niedermüller Péter
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …