2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: A kamuterroristával ért mélypontra a köztévé

Az utóbbi hónapokban leginkább hírhamisítással foglalatoskodó köztévé tegnap érte el mélypontját. A híradóban egy olyan képet mutattak be, aminek az egyik oldalán egy már Európában menekültként jelenlévő fiatalember látható, másik oldalán pedig szintén ő, de még Szíriában, fegyverrel pózolva. A kép az „Iszlám terroristák érkeztek Európába?” képaláírást kapta, a gond csak az, hogy a képen szereplő férfi nem egy ISIS terrorista, épp ellenkezőleg: korábban az ISIS ellen harcolt. Az antiterrorista férfi végül azután menekült el Szíriából, hogy családját és otthonát is elveszítette.

A köztévé aljas módszerekkel folytatja a félelemkeltést, akár a terrorszervezet elől menekülőket vagy az az ellen harcolókat terroristaként bemutatva. Valódi terroristák persze nem szerepelhetnek a köztévé adásán, hiszen akkor véletlenül talán az is be lenne mutatva, hogy milyen borzalmak elől menekülnek az Európába érkező családok, nők és gyerekek.

A Demokratikus Koalíció az Orbán-kormány bukása után teljes egészében felszámolná a 80 milliárd forint közpénzből működtetett propagandatévét. A DK szerint a terror elől menekülők és antiterroristák terroristának minősítése a köztévé eddigi munkásságához képest is gátlástalanul aljas cselekedet volt.

Vágó István
A DK média munkacsoportjának vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek