2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A hatóság lassan két éve fedezi a választási csalást, de a Demokratikus Koalíció nem hagyja feledésbe merülni az aljasságot!

DK: A hatóság lassan két éve fedezi a választási csalást, de a Demokratikus Koalíció nem hagyja feledésbe merülni az aljasságot!

Mára már mindenki számára közismert tény, hogy a 2018-as országgyűlési választásokon csalások sorozata történt. Trükköztek kamupártokkal, aláírásokkal, sőt, még halottak adataival is visszaéltek, többek között Budapest VI-VII. kerületében is.

Azonban hiába tett feljelentést is a Demokratikus Koalíció az ügyben, hiába fordultunk több körben írásbeli kérdésekkel Pintér Sándor belügyminiszterhez és Polt Péter legfőbb ügyészhez, lassan két év után a hatóság még mindig nem kíván lépni, semmi nyoma nincs annak, hogy egyáltalán vizsgálódtak az ügyben.

Eközben több száz olyan aláírást szerepelt a Fidesz és a kamupártok hatóság által lefoglalt ajánlóívein, amelyek erősen aggályosak. Azonban sem arra a kérdésre nem kaptunk egyértelmű választ, hogy az érintett embereket beidézték-e egyáltalán meghallgatásra, sem arra, hogy folyik-e még érdemi nyomozás az ügyben – hiszen ahol ennyi kamu aláírás előbukkant, ott könnyen lehet még több is.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy a hatóság lassan két éve fedezi a választási csalást! A DK nem hagyja feledésbe merülni az aljasságot, követeljük, hogy derítsék fel és vonják felelősségre a bűnösöket!

Oláh Lajos

A DK országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek