2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A Fidesz továbbra is a magyarok egészségén spórol – Köröket vert Orbánékra az “operettállam”

DK: A Fidesz továbbra is a magyarok egészségén spórol – Köröket vert Orbánékra az “operettállam”

A friss Eurostat felmérés szerint az európai országok átlagban a nemzeti össztermékük 7,2 százalékát költik egészségügyre. Magyarország nem csak a fejlettebb országoktól, hanem még ettől az átlagtól is jóval elmarad. A Fidesz által éppen “operettállamnak” bélyegzett Hollandia például hatszor annyi pénzt költ egy állampolgára egészségére, mint az Orbán-kormány.
A Demokratikus Koalíció szerint vérlázító, hogy az Orbán-kormány a magyarok egészségén spórol és tétlenül nézi az egészségügy összeomlását. Korábban egy kormány által megrendelt kutatás mondta ki, hogy 2014-ben 32 ezer magyar ember halt meg értelmetlenül, mert egy jobb egészségüggyel megmenthetőek lettek volna. Ha ez igaz, akkor csak az elmúlt 3 évben 100 ezer honfitársunkat veszítettük el kifejezetten az egészségügy-ellenes politika miatt. A DK 2018 után a másfél éve bemutatott Sokak Magyarországa programja szerint fogja megkezdeni a magyar egészségügy feltámasztását.

László Imre
a DK egészségügyi kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…