2022. 08. 15. hétfő

Mária
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A Fidesz továbbra is a magyarok egészségén spórol – Köröket vert Orbánékra az “operettállam”

DK: A Fidesz továbbra is a magyarok egészségén spórol – Köröket vert Orbánékra az “operettállam”

A friss Eurostat felmérés szerint az európai országok átlagban a nemzeti össztermékük 7,2 százalékát költik egészségügyre. Magyarország nem csak a fejlettebb országoktól, hanem még ettől az átlagtól is jóval elmarad. A Fidesz által éppen “operettállamnak” bélyegzett Hollandia például hatszor annyi pénzt költ egy állampolgára egészségére, mint az Orbán-kormány.
A Demokratikus Koalíció szerint vérlázító, hogy az Orbán-kormány a magyarok egészségén spórol és tétlenül nézi az egészségügy összeomlását. Korábban egy kormány által megrendelt kutatás mondta ki, hogy 2014-ben 32 ezer magyar ember halt meg értelmetlenül, mert egy jobb egészségüggyel megmenthetőek lettek volna. Ha ez igaz, akkor csak az elmúlt 3 évben 100 ezer honfitársunkat veszítettük el kifejezetten az egészségügy-ellenes politika miatt. A DK 2018 után a másfél éve bemutatott Sokak Magyarországa programja szerint fogja megkezdeni a magyar egészségügy feltámasztását.

László Imre
a DK egészségügyi kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…