2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 366 HUF
1 GBP 429 HUF

DK: A Fidesz megszegte a Budapesttel kötött alkut a Költségvetési Bizottságban

A Főváros és a kormány úgy egyezett meg, hogy Főváros többek között azzal a feltétellel támogatja az atlétikai stadion megépítését és a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését, ha a kormány az elkövetkező 5 évben 50 milliárd forinttal támogatja a budapesti háziorvosi praxisok és szakrendelők fejlesztését. Azért, hogy ez ne egy üres ígéret legyen, összehívtuk az Országgyűlés Költségvetési Bizottságát, hogy már most tárgyaljunk a budapesti egészségügyre szánt 50 milliárd forint első részletéről, 10 milliárd forint elkülönítéséről. Egy korábbi alkalommal a fideszes képviselők nem jöttek el az ülésre, most azonban eljöttek és nemmel szavaztak a kormány és a Főváros megállapodásának teljesítésére.

A Demokratikus Koalíció nem lepődött meg a Fidesz pofátlanságán, de még időben figyelmeztet: ha nem lesz pénz budapesti egészségügyre, nem lesz atlétikai VB sem. Tenni fogunk róla.

Varju László
a DK országgyűlési képviselője, a Költségvetési Bizottság elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A MyFarm kertek mellett hamarosan itt a Brancs, az első átfogó, magyar közösségi platform Újabb nagy dobásra készülnek a MyFarm közösségi kertek al…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum