2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

DK: A fiatalok kétharmada menekülne Magyarországról

A Tárki legfrissebb kimutatása szerint a magyar tanulók 67 százaléka tervezi a kivándorlást Magyarországról. Az Orbán-kormány alatt rekordokat döntögető kivándorlás tehát immáron a jövő generációjának kétharmadát érinti, akik Nyugat-Európában, európai polgárként szeretnének élni és dolgozni. A migrációt tervezőkben még nagyobb arányban vannak jelen az érettségivel és diplomával rendelkezők, mint eddig. Ez azt jelenti, hogy akinek használható tudása van, az nagyobb arányban menekül, mint eddig bármikor. Az Orbán-kormány alatti adatokhoz képest az 1956-ban emigrált 200 ezer magyar ember csak aprócska kirándulócsoportnak tűnik, hiszen 2050-re a munkaképes lakosság ötöde tűnhet el. Addigra nem csak a nyugdíjrendszer, hanem a teljes magyar gazdaság omolhat össze.

A Demokratikus Koalíció szerint a statisztikák egyértelmű bizonyítékai az Orbán-kormány kudarcának: a felnövekvő generációkat maximum a lehetőségeik korlátozhatják az elmenekülésben. A DK szerint a több százezer Nyugat-Európába vágyó magyart csak az tarthatná vissza, ha Magyarország újra egy európai elköteleződésű demokratikus jogállam lenne, ehhez azonban Orbán illiberális maffiakormányának bukására van szükség.

A DK a Sokak Magyarországának felépítésével adná vissza a sokaknak azt a reményt, hogy Magyarországon nem csak kuporgatni és túlélni, hanem tisztességesen és európai módon élni is lehetséges.

Niedermüller Péter
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az Országos Közös Akarat (OKA) 2024.02.20-ára – a kirobbant „kegyelmi botrány” után – összehívta a magyarországi gyermekvédelemmel foglalkozó civil és…

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …