2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A demagógia halála – Az Orbán-kormány nem vesz lélegeztető gépet a beteg gyerekeknek

DK: A demagógia halála – Az Orbán-kormány nem vesz lélegeztető gépet a beteg gyerekeknek

A Heim Pál Gyermekkórház lélegeztető gépre gyűjt, mert a kormány nem ad pénzt a berendezés beszerzésére. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szerint nincs itt semmi látnivaló, „bevett folyamat”, hogy a kórházaknak kell gyűjteniük a létfontosságú eszközökre.
Az a Fidesz, amely 8 éven át, ellenzékben a legkülönbözőbb kormányzati kiadásokat is lélegeztető gépek vásárlására követelte azok szükségességétől függetlenül, ma, 6 év kormányzás után beteg gyermekeket hagy magára akkor, amikor tényleg szükség lenne a berendezésekre. A hatalom tudatában ma a stadionok, a várbéli miniszterelnöki rezidencia vagy a fideszes strómanok pályázatokkal történő milliárdossá hizlalása is fontosabb, mint hogy legyen elég lélegeztető gép a kórházakban. Ilyen, amikor egy demagóg, felelőtlen ellenzékből felelőtlen kormány lesz.

A Demokratikus Koalíció azt követeli az Orbán-kormánytól, hogy sürgősen biztosítson pluszforrásokat az egészségügynek, fizesse ki a kórházi tartozásokat, és vásároljon lélegeztető gépeket azokba a kórházakba, amelyekben ez szükséges. A DK szerint a lélegeztető gépek mai hiánya a szimbóluma annak, hogy a Fidesz minden ígéretét – elvtelenül és gátlástalanul – csak a hatalom megszerzéséért tette.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…