2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A büntethetőségi korhatár leszállítása helyett valódi megoldásokra, a pedagógusok anyagi megbecsülésére és iskolapszichológusokra van szükség!

DK: A büntethetőségi korhatár leszállítása helyett valódi megoldásokra, a pedagógusok anyagi megbecsülésére és iskolapszichológusokra van szükség!

Többször is leírtuk és elmondtuk már: pedagógiai problémákat pedagógiai, és nem rendészeti eszközökkel kell kezelni! Az iskolaőrség tervezett bevezetése nem csak az oktatási intézmények elvárható autonómiáját sérti, de a diákok, a pedagógusok és a szülők alapvető jogait is. Amire azonban most készül a kormány, az túlmegy minden határon! A büntethetőségi korhatár leszállításával már 12 éves kortól lehetővé tenné azt, hogy a diákok ellen rendőrségi eljárás induljon. Vagyis a kormányzat a megoldás helyett megint a nyers erő útját választotta, és nem átallja kriminalizálni a magyar gyerekeket.

A Demokratikus Koalíció szerint az iskolai erőszak elkerülése érdekében továbbra sem iskolaőrségre és a diákok fenyegetésére van szükség, hanem végre anyagilag is megbecsült pedagógusok, normálisan megfizetett iskolapszichológusok, mentálhigiénés szakemberek és szociális munkások együttműködő munkájára!

Arató Gergely

a DK frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…