2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A büntethetőségi korhatár leszállítása helyett valódi megoldásokra, a pedagógusok anyagi megbecsülésére és iskolapszichológusokra van szükség!

DK: A büntethetőségi korhatár leszállítása helyett valódi megoldásokra, a pedagógusok anyagi megbecsülésére és iskolapszichológusokra van szükség!

Többször is leírtuk és elmondtuk már: pedagógiai problémákat pedagógiai, és nem rendészeti eszközökkel kell kezelni! Az iskolaőrség tervezett bevezetése nem csak az oktatási intézmények elvárható autonómiáját sérti, de a diákok, a pedagógusok és a szülők alapvető jogait is. Amire azonban most készül a kormány, az túlmegy minden határon! A büntethetőségi korhatár leszállításával már 12 éves kortól lehetővé tenné azt, hogy a diákok ellen rendőrségi eljárás induljon. Vagyis a kormányzat a megoldás helyett megint a nyers erő útját választotta, és nem átallja kriminalizálni a magyar gyerekeket.

A Demokratikus Koalíció szerint az iskolai erőszak elkerülése érdekében továbbra sem iskolaőrségre és a diákok fenyegetésére van szükség, hanem végre anyagilag is megbecsült pedagógusok, normálisan megfizetett iskolapszichológusok, mentálhigiénés szakemberek és szociális munkások együttműködő munkájára!

Arató Gergely

a DK frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…