2022. 08. 18. csütörtök

Ilona
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

DK: A budapestieknek joguk van megvédeni a Városligetet!

 – Orbán senkit sem vitethet be kordonbontásért
A tegnapi napon újabb támadás érte a hónapok óta kitartó Ligetvédőket. Most nem kopasz biztonsági őrök verekedtek, nem paprikaspray-el fújták le őket, hanem a rendőrség vitt be több embert egy kordon lebontása miatt. A kormány úgy csinál, mintha a Liget, a budapestiek legnagyobb közparkja magánterület lenne, ahol ki lehet vágni a fákat, le lehet betonozni a zöldet. Amit el lehet zárni a budapestiek elől. Ez tévedés. Az embereknek joguk van kiállni a Városligetért.

Ha van olyan kormány, amely nem akadhat fent egy kordonbontáson, az épp az Orbán-kormány. Akkor, amikor Orbán Viktor a parlament körül lebontotta a kordont, tudnia kellett, hogy ennek következményei lesznek. A két eset persze jelentősen különbözik: a ligetvédők a Városliget fáit szeretnék megvédeni, míg Orbán támadhatóvá akarta tenni a parlamentet.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor senkit sem vitethet be a rendőrséggel kordonbontás miatt! 10 éve maga Orbán Viktor mondta azt, hogy a kordonbontás véleménynyilvánítás. Ha most embereket vitet el a rendőrökkel ugyanezért, akkor egyértelmű, hogy ezt a véleményük miatt teszi. A DK szolidáris a ligetvédőkkel. A DK szerint Budapestnek joga van a tiltakozáshoz, ha el akarják venni a legnagyobb parkját. Ez az igazi civil kurázsi és polgári engedetlenség.

Horváth Zsolt, XIV. kerületi alpolgármester, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…