2022. 08. 8. hétfő

László
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: 73 éve vesztettük el több százezer honfitársunkat

73 évvel ezelőtt, 1944-ben ezen a napon kezdődött meg a magyar zsidóság gettósítása, több százezer zsidó származású magyar ember, idősek és fiatalok, nők és férfiak, gyermekek és felnőttek biztos halálba küldése.
Amikor egy kormány a gyűlöletet teszi egyetlen politikai programjává, faji alapon kiált ki ellenséget és a propaganda minden eszközével a nemzetét fertőzi, akkor senki sincs biztonságban. Így volt ez a második világháborúban is, amikor 6 millió ártatlan ember, közöttük több százezer magyar halt meg a náci halálgyárak falai között. Azért, hogy ez soha ne ismétlődhessen meg, az a legkevesebb, hogy emlékezünk és emlékeztetünk a múltra: arra, hogy mit tesz az emberrel, ha a gyűlölet mérgét adagolják az elméjébe; hogy mit tesz az emberrel, ha azt mondják neki, hogy mindenért egy nép, egy népcsoport vagy egy vallás a hibás.

A Demokratikus Koalíció ezen a napon arra a több százezer magyar honfitársára emlékezik, akiket 73 éve a Holokausztban veszített el. Közös felelősségünk az emlékezés és a gyász, hogy a holokauszt ne egy halványuló rossz emlék, hanem egy örök figyelmeztetés legyen a történelemkönyvekben az utókor számára.

Gyurcsány Ferenc

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek