2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: 7 év alatt egymillió forintot veszített minden magyar a magánnyugdíjpénztárak ellopásán!

DK: 7 év alatt egymillió forintot veszített minden magyar a magánnyugdíjpénztárak ellopásán!

A Világgazdaság elemzése szerint nagyjából 1-1,5 millió forintot fialt azoknak a magánnyugdíjpénztári megtakarítása, akik 2010 végén nem hagyták magukat megfélemlíteni és nem léptek át az állami nyugdíjrendszerbe. Azok, akik akkor átléptek, átlagban 70-80 ezer forintot kaptak kézhez, pedig mostanra ez akár a másfél millió forintot is elérhetné.

A Fidesz tehát az akkor einstandolt 3000 milliárd forinton túl is milliós károkat okozott a magyaroknak a magánnyugdíjpénztári megtakarítások ellopásával. Ezzel nagyot reccsenve dőlt meg Orbán Viktor azon állítása is, hogy a magánnyugdíjpénztárak rosszul gazdálkodtak az emberek pénzével. Ha a kormány csak feleannyira lett volna sikeres, mint a magánpénztárak, már tele lenne az ország óriásplakátra nyomott sikerjelentésekkel.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy Orbán Viktor 7 év alatt újabb egymillió forintot vett ki minden olyan magyar ember zsebéből, aki kilépett a magánnyugdíjpénztárából! A DK a tavaly februárban bemutatott Sokak Magyarországa programja szerint 2018-tól kétpillérű nyugdíjrendszert vezetne be, amiben mindenkinek alanyi jogon járna egy alapnyugdíj és egy, a munkában töltött évek befizetéseit gyűjtő egyéni számla is.

Oláh Lajos, országgyűlési képviselő, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…