2022. 08. 15. hétfő

Mária
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Demokráciapróba lesz a közgyűlésen

Demokráciapróba lesz csütörtökön a miskolci közgyűlésen: a demokrácia akkor állja ki a próbát, ha a képviselők napirendre veszik az Ifjúsági Ház ügyében benyújtott előterjesztést.

Mindezt dr. Simon Gábor, az MSZP frakcióvezetője jelentette ki kedden Miskolcon. Hangsúlyozta: „minden normálisan gondolkodó képviselőnek” kötelessége, hogy támogassa az előterjesztés napirendre vételét.

A közös ellenzéki sajtótájékoztatón dr. Tompa Sándor önkormányzati képviselő elmondta: önálló képviselői indítvány útján szeretnék elérni, hogy maradjon a helyén az Ifiház, ne költöztessék azt sehova.

Mint ismert, Miskolc fideszes vezetésű önkormányzata júniusban döntött arról, hogy elköltözteti jelenlegi helyéről a város ikonikus intézményét, az Ifiházat. Az MSZP viszont inkább fejleszteni szeretné azt, ezért aláírásgyűjtési akciót indított az intézmény megmentéséért. Az ügy mellé felsorakozott a teljes miskolci demokratikus ellenzék, egyhangúan követelve a döntés visszavonását.

A szocialisták érvelése szerint máshol is el lehetne helyezni az intézményt, például a volt kereskedelmi szakiskola Csengey utcán található egykori ingatlanában. Azzal ugyanis a várost hetedik éve vezető Fidesz képtelen volt bármit is kezdeni, az épület lassan teljesen az enyészeté lesz.

Mindezt kedden újra hangsúlyozta dr. Simon Gábor. Leszögezte: az épületbe inkább a rendészetet költöztessék, ne pedig az Ifiházat. „Kriza Ákos polgármester láthatóan el akarja kerülni, hogy a testület megtárgyalja az Ifiház megmentése érdekében előterjesztett javaslatot. Márpedig erről szavazni kell, s tisztességes képviselő ebben az ügyben csak egyféleképpen szavazhat” – hangoztatta az MSZP frakcióvezetője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…