2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Dávid Enikő újra vezetői beosztásban

A  Miskolci Tankerület vezetője újra vezető beosztásba helyezte az elmúlt héten a szülői tiltakozás hatására lemondott Dávid Enikőt. A Fazekas Úti Iskola zenei tagozatának lesz a vezetője igazgatóhelyettesi beosztásban.

 Az oktatást ismerő, de még a laikus emberekben is felmerül néhány kérdés.

 Dávid Enikőnek a Kazinczy Iskolában határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonya volt, hiszen csak így nevezhették  ki igazgatónak. Nyugodtan taníthatott volna ott éneket és történelmet. Miért volt olyan sürgős  „ kimenekíteni „ onnan? Akinek nem tetszik a heti 40 órás munkaidő, az igazgatóhelyettesként nagyobb felelősséget, a pedagógusétól több munkát hogy fog elbírni?  Köztudottan ez a terület együtt jár a tanulók kulturális programjának szervezésével is, ami néha a hétvégét is igénybe veszi.

A 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet szerint:

21. § A köznevelési intézményben – az intézmény gazdálkodási jogosítványaitól függetlenül –

a) magasabb vezetői megbízásnak minősül:

a d) az intézményvezető-helyettesi megbízás

22. § (3) Az Nkt. 67. § (7) bekezdésében foglaltak szerinti nyilvános pályázat kiírása nélküli magasabb vezetői megbízás akkor adható, ha azzal a nevelőtestület legalább kétharmada egyetért.

Vajon megkérdezték-e a Fazekas Iskola tantestületét, megvan-e a kétharmados többség?

Miért kellett kinevezni a már több iskolát sikertelenül „megpályázó” Dávid Enikőt  egy harmonikusan működő, szakmailag színvonalas oktatási intézménybe?

Miért olyan fontos, kinek olyan fontos, hogy Dávid Enikő csak vezető beosztásban dolgozzon?

Őrá nem vonatkozik a közalkalmazottakra vonatkozó 62 éves nyugdíj korhatár?

Ő lenne a kivétel, aki erősíti a szabályt a szólásmondás szerint, ő kaphat lehetőséget nyugdíjkorúan dolgozni, amíg fiatal pedagógusok munkanélküliek?

A Lehet Más a Politika kéri, hogy a KLIK Miskolci  Tankerület vezetője vonja vissza Dávid Enikő kinevezését!  Mi szükség van arra, hogy újabb zavart keltsenek  egy iskola működésében?

Reméljük, hogy az önkormányzati választások után elérjük azt, hogy az iskolák élére kinevezett embereket a szakmai tudásuk, a hozzáértésük és a vezetői képességeik alapján fogják kiválasztani.

Reméljük, hogy Dávid Enikőben lesz annyi bölcsesség, annyi belátás, hogy  ismét lemond a „felkínált” pozícióról!

Csontos Róbert,

polgármesterjelölt

Lehet Más a Politika és 4K!- a negyedik köztársaság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek