2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Csökkenti-e a biomassza a távhődíjakat a Kiliánban?

Mikor csökken a kiliániak távhődíja? – tette fel a kérdést a Jobbik kedd délelőtti, miskolci sajtótájékoztatóján
Ezt a témát akár Miskolc város Közgyűlésén is meg lehetne vitatni, ha a Fidesz a tervezett SZMSZ módosítás keretében nem kívánná drasztikusan csökkenteni a képviselők felszólalási lehetőségét – kezdte a tájékoztatót Szegedi Márton, a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője, utalva a városvezetés azon előterjesztésére, amely közel felére csökkenti a városatyák beszédeinek időtartamát.

Jakab Péter önkormányzati képviselő ezt követően a távhődíjakról szóló önkormányzati rendelet módosítására hívta fel a figyelmet, melyet a miskolci Kilián lakótelepen nagy várakozás előz meg. Ennek oka az – tette hozzá a képviselő – ,   hogy 2011 márciusában a terület fideszes önkormányzati képviselője gáláns ígéretet tett a helyi lakosságnak azzal kapcsolatban, hogy a lakótelep mellett megépített biomassza fűtőmű átadását követően kezdeményezni fogja a beruházás által érintett mintegy ezer lakás távhődíjának csökkentését, így kompenzálva az égető közelsége okozta kellemetlenségeket. Jakab felhívta a figyelmet arra, hogy az átadás hétfőn megtörtént, így itt az ideje, hogy a Fidesz forintosítsa ígéretét. A nemzeti radikális politikus hangot adott annak is, hogy bár a távhő díjának megállapításánál hatósági árszabás érvényesül, az erről szóló törvényt a Parlament még az ominózus ígéret előtt elfogadta, vagyis Seresné Horváth Zsuzsanna kormánypárti képviselő a jogi változások ismeretében tette meg felajánlását.

„Bízom benne, hogy képviselő asszony nem csak elhúzta a mézesmadzagot a politikai haszonszerzés reményében, a helyiek ugyanis már nagyon várják a beígért kedvezményt.” – zárta gondolatait a jobbikos politikus.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…