2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Csöbör ne szórja el az adófizetők pénzét!

A fideszes országgyűlési képviselő havi 320 ezerért két irodát is béreltet Miskolcon, egyik sem a saját választókerületében található.

Teljesen világos, hogy nincs szüksége egy országgyűlési képviselőnek két irodára is a választókerületén kívül, egymástól 250 méteres távolságra, havi 320 ezer forintért. Márpedig Csöbör Katalin miskolci fideszes képviselő ennyit béreltet az Országgyűlés Hivatalával. Ráadásul az egyik iroda a Fidesz irodája, ami tovább súlyosbítja az esetet, hiszen így az Országgyűlés Hivatala tulajdonképpen nem a képviselő munkáját segíti, hanem a Fideszt pénzeli az adóforintokból. Az MSZP felszólítja Csöbör Katalint, hogy ne szórja tovább az adófizetők pénzét, egyúttal kérjen elnézést a viselkedése miatt.

Minderről Bazin Géza, a szocialisták miskolci alelnöke beszélt pénteken.

Elmondta: a Fidesz városi irodáját már a rendszerváltás óta használja a párt. A Kossuth utcai házat az önkormányzattól eddig a Fidesz bérelte, ám most – amellett, hogy az ténylegesen továbbra is a Fidesz pártirodájaként funkcionál – már az Országgyűlés Hivatala fizet: 76 négyzetméterért 160 ezer forintot. Ugyanennyibe kerül Csöbör másik, 67 négyzetméteres irodája is, aminek egy sétálóutca melletti társasházban kellene lennie, de arról a házban lakók nem hallottak soha. Az irodát egy budapesti székhelyű cégtől, a Bandiagara Kft.-től bérli az Országgyűlés Hivatala, de újságírók hiába csengettek, senki nem volt ott. A szomszédok szerint egy fiatalember használja, de őt is csak ritkán látják. Hab a tortán, hogy egyik iroda sem Csöbör választókerületében található – márpedig az MSZP információi szerint az irodabérlés egyik feltétele éppen az, hogy ne másik választókerületben álljon az ingatlan.

Csöbör Katalin szerint pont azért kellett neki két iroda egymáshoz ilyen közel, mert a pártirodában nincs egy nyugodt hely, ahova elvonulhatna, ha valakivel tárgyalnia kell, és ilyen esetekben gyorsan át tud sétálni a másikba. „Jár fel más is, nyilván” – mondta arra újságíróknak, hogy a szomszédok csak egy fiatal férfit szoktak látni abban a lakásban. Csöbör azt állítja, hogy a neve is ki van írva a csengőre, ha az újságírók nem találják, az azért lehet, mert mindig leszedik.

„Ennél szánalmasabb magyarázkodás nem létezik. Teljesen világos, hogy nincs szüksége egy képviselőnek két irodára is a választókerületén kívül, egymástól 250 méteres távolságra. Ráadásul az 5 millió forintos jegyzett tőkéjű Bandiagara Kft. egyedüli tulajdonosának, aki egyben ügyvezetője is a társaságnak, miskolci lakcíme van, de maga a cég budapesti székhellyel bír. Aligha hihető, hogy Miskolcról irányítaná a kft.-t, ez nagyon strómangyanús ügynek néz ki tehát. Az sem mellékes, hogy a társaság számlavezető intézménye is az egyik bank miskolci fiókja. Mindezek nyilvános adatok, az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálata révén bárki hozzáférhet” – mondta Bazin.

A szocialista politikus szerint lehetetlen a fentieket védeni, ezért felszólítják Csöbör Katalint, hogy ne szórja tovább az adófizetők pénzét, egyúttal kérjen elnézést a viselkedése miatt. Közölte azt is, reméli, hogy az adófizetők pénzéből működtetett városi propagandaújság és propagandatévé, a Miskolci Napló és Miskolc TV erről az országos üggyé dagadt botrányról is beszámol majd, illetve azt is reméli, hogy dr. Kriza Ákos miskolci polgármester az említett médiumokban nyilatkozik majd arról, erkölcsösnek tartja-e a képviselő eljárását.

Forrás:eszon.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek