2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Csöbör Katalin – A Jobbik rosszabbik arca

Az országgyűlési képviselő hétfőn jó hírről számolhatott be, egy közel negyedmilliárdos útfelújítási programról, amely Alsózsolcát, Felsőzsolcát és Sajókeresztúrt érinti. A munkák napokon belül el is kezdődnek.

„A mai sajtótájékoztatóra sajnos nem örömhírrel érkeztem.
Történt ugyanis, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke politikushoz, – vagy inkább azt kell, hogy mondjam – jó érzésű emberhez méltatlan módon beszélt a magyar nyugdíjasokról. Megalázta és vérig sértette azokat, akik tiszteletet és nagyrabecsülést érdemelnek.
Azok az emberek ugyanis, akik ma nyugdíjas éveiket élik megharcoltak, átéltek világháborút, – némelyikük kettőt is – ott voltak ’56-ban, harcoltak a nemzet függetlenségéért, mindannyiunk szabadságáért.” – kezdte tájékoztatóját Csöbör Katalin.
Harcoltak azért, hogy demokrácia és többpártrendszer legyen Magyarországon.
Nélkülük, még ha a Jobbik elnökének ez nem is világos, de Ő, maga Vona Gábor sem lehetne ma egy párt elnöke, nem lehetne politikus.
Mind ennek ellenére, a jobbik elnöke szerint, a nyugdíjasok szájából szenny folyik, ordibálnak trágárul és hörgik fel a 20. század minden traumáját.
„Vona Gábor kimutatta a foga fehérjét. Nyilatkozataiból egyértelműen kiderül, hogy a Jobbik elnöke valójában hogyan gondolkodik a nyugdíjasokról.
Semmibe veszi és lenézi a nyugdíjasokat, szüleinket és nagyszüleinket. Viccelődik remegő kezeiken, melyekkel évtizedeken át ezt az országot építették.  
Vona Gábor megsértette a borsodi, a miskolci szépkorúakat is. Azokat, akik megteremtették az alapjait annak, hogy a megyeszékhellyel együtt Borsod újra észak-kelet Magyarország gazdasági és iparközpontja lehessen.
Vona Gábornak azonnal vissza kell vonnia a nyugdíjasokról tett nyilatkozatait és bocsánatot kell kérnie azoktól, akiket megsértett. Erre a Fidesz és több nyugdíjas szervezet is felszólította a Jobbik elnökét.
Egy hónapja várunk erre a bocsánatkérésre, de hiába!
Vona Gábor egy hónapja gyáván hallgat!
Nem várhatunk tovább!” – folytatta a képviselő.
Csöbör Katalin véleménye szerint tájékoztatni kell az embereket arról, mi hangzott el, miket mondott a Jobbik elnöke. Ezért augusztus 21-én telefonos és e-mailes kampányt indítottak, hogy felkeressék és informálják azokat, akik erre felhatalmazták őket.
„ Jakab Péter, a Jobbik szóvivője, Borsod megyei alelnöke sem határolódott el elnöke nyilatkozataitól, amelyet úgy értékelek, hogy osztja Vona Gábor véleményét. E mellet többször támadta a Salkaházi-programot, amely többek között a miskolci nyugdíjasoknak jelent rendszeres támogatást. Úgy tűnik, hogy a Jobbik tehetetlen dühében azokba rúg bele, akiknek éppen támogatásra lenne szükségük.
Ezt nem hagyhatjuk!
El a kezekkel a nyugdíjasoktól, el a kezekkel szüleinktől és nagyszüleinktől!” – hívta fel a figyelmet az országgyűlési képviselő.
„Szeretném biztosítani a térségben élő szépkorúakat, hogy a Fideszre, mint pártra, annak valamennyi képviselőjére és személy szerint rám is mindig számíthatnak a jövőben.
Ezért hamarosan személyes konzultációt indítok a borsodi nyugdíjasokkal, hogy meghallgassam és tájékoztassam őket a mindnyájunkat érintő kérdésekről és biztosítsam Őket arról, hogy vannak olyanok, akire számíthatnak, akik odafigyelnek rájuk.
Hiszem, hogy az idősek tapasztalata és életbölcsessége segíthet bennünket abban, hogy jó döntéseket hozzunk a jövőben. Odafigyelni tanácsaikra, meghallgatni véleményüket nem csak kötelességünk, hanem közös érdekünk is.
Isten éltesse Őket sokáig!” – zárta tájékoztatóját a képviselő asszony.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…