2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

CNN: világelső lehet az orosz vakcina

Nagy az esélye, hogy az egészségügyi szervek a koronavírus ellen kifejlesztett orosz vakcina orvosi alkalmazását engedélyezik a világon elsőként – jelentette a Magyar Szociális Fórum (MSZF) szerdán a CNN közlése alapján.

A moszkvai Gamalej intézet által az orosz védelmi minisztérium közreműködésével kifejlesztett oltóanyagot több mint nyolcvan önkéntes kísérleti alanyon próbálták ki sikerrel. Valamennyi alany ellenállóvá vált a koronavírussal szemben, mellékhatások nem léptek fel, mindnyájan jól vannak.

Kirill Dmitrijev, az Orosz Közvetlen Beruházási Alap (RDIF) vezetője a CNN-t arról tájékoztatta, hogy a klinikai kísérletek július 28-ra tervezett befejezését augusztus 3-ra halasztották, augusztus 10-én az egészségügyi hatóság elé terjesztik az oltóanyagot a gyártás engedélyeztetéséért.

Az amerikaiak meglepődtek, amikor meghallották a Szputnyik sípoló hangját (1957. október 4.). Most a vakcinán fognak meglepődni, hiszen Oroszország léphet fel a dobogó tetejére. Tudósaink mindazonáltal nem arra törekedtek, hogy elsőként fussanak be a célba, hanem arra, hogy megvédjék az életeket – idézte Dmitrijevet a CNN, az MSZF szerint.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum