2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Civil tüntetés a gyenge párizsi klímamegállapodás-tervezet miatt

A Magyar Természetvédők Szövetsége a Föld Barátai nemzetközi zöld szervezettel együttműködésben felhívja a figyelmet, hogy a frissen asztalra tett klíma megállapodás-tervezet egyelőre messze elmarad az igazságos vállalásoktól és elégtelen éghajlatvédelmi intézkedéseket tartalmaz.

A klímacsúcson résztvevő civil szervezetek, szakszervezetek és mozgalmak a gyenge megállapodás-tervezet miatt több mint 500 fős spontán ülő tüntetést szerveztek tegnap Párizsban, a tárgyalás helyszínén. A Magyar Természetvédők Szövetsége ezúton is felhívja a hazai tárgyaló delegáció és a kormányzat figyelmét arra, hogy támogassa: a 1,5 °C-os globális felmelegedési küszöbre utalás kerüljön bele a klímacsúcs megállapodás-tervezetébe, mert a klímaváltozás szempontjából sérülékeny országok számára ez a biztonságos küszöb.

A szervezet egyúttal hatékony klímavédelmi lépéseket vár a kormányzattól, beleértve a lakossági energiahatékonyság jelentős támogatását és a hulladékmegelőzés elsőbbséggé tételét az égetéssel szemben.

Ajánljuk figyelmébe „Klímacsúcs civil szemmel” blogposzt-sorozatunkat: 7 tévhit a klímavédelemről – fiataloknak és minden érdeklődőnek az alapvető kérdésektől a szakmai szintig; továbbá a klímacsúcs elemzése szakmai szemmel, dr. Faragó Tibor helyszíni napi tudósításaival: http://mtvsz.blog.hu/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …