2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Cigánysátor helyett munkahelyeket Hevesen!

A Jobbik azt szerette volna elérni, hogy ahogy Miskolcon és Ózdon, úgy Heves városában is a helyi lakosság nyilvánítson véleményt a Multifunkcionális Nemzetiségi – Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ, közismert nevén a Cigánysátor kérdéséről. Ám Hevesen a helyi választási bizottság visszautasította a helyi népszavazás kiírását a kérdésben, amit a törvényszék is helybenhagyott, ráadásul a döntés indokolásában nem ide vonatkozó jogszabályt idéztek. Ezzel szembe mentek a joggyakorlattal, csorbították a polgárok véleménynyilvánítási jogát, ezért a Jobbik ismét meg fog próbálkozni a népszavazással.

Elkeserítőnek tartjuk, hogy 24 év alatt egy kormány sem jött rá, hogy rossz úton járnak a megoldásokkal, a céltalanul kiadott százmilliók pedig csak a lakosok sorsát nehezítik meg. Heves város rendszeresen szerepel a bűnügyi hírekben, előfordul olyan utca, ahol az ellenséges családok rendszeresen fegyverekkel esnek egymásnak. Nem egyszer volt olyan eset is, mikor a cigányok a rendőrökre is rátámadtak. A Jobbik szerint egy ilyen 350 millió forintba kerülő központ nem segítené a cigányságot, hogy megmutassák kultúrájukat, hiszen ezt nap mint nap megteszik a fenti formákban. A Cigánysátortól a város jelenlegi vezetése csupán pénzbevételt, illetve lehetőségeket vár arra, hogy helyzetbe lehessen hozni ismerősöket, mutyizni lehessen a megbízásokkal.

A Jobbik úgy véli, ezt a pénzt egyrészt a közbiztonság javítására, térfigyelő kamerák felszerelésére, illetve a rendőri jelenlét megerősítésére kell fordítani. Nem utolsó sorban pedig a gazdaság fellendítése érdekében munkahelyeket kell teremteni, mert a Dél-hevesi Kistérségnek erre van igazán szüksége.

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő és Kis Tamás, Heves város jobbikos polgármesterjelöltje

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek