2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Cigány vezetőt bántalmazott és választási csalást követett el a fideszes polgármester?

Cigány vezetőt bántalmazott és választási csalást követett el a fideszes polgármester?

„Kiirtom az egész bandádat. Nem sok virágvasárnapod van már neked, mert el foglak tenni láb alól, kifüstöllek innen titeket. Ki lesz a család irtva, fejenként azt az ötvenhétezer forintot ki tudom fizetni. Legalább te volnál már az utolsó cigány, akit temetnének már el!”

E mondatok azután hangzottak el, hogy Bakró Pál, Levelek roma önkormányzatának vezetője, egyedüli cigány emberként, január 23-án részt vett a Jobbik helyi fórumán, ahol Borsodi László leveleki fideszes polgármester is megjelent. A cigány vezető fel is szólalt a rendezvényen, és négyszemközti találkozót kért, ahol elmondhatta volna a településvezetéssel kapcsolatos kételyeit.

Másnap a cigány vezető fiának házában baleset történt, amitől az ingatlan lakhatatlanná vált. Ezzel kapcsolatban Bakró megkereste a polgármestert, hogy amíg kijavítják a károkat, fia hadd kapjon szállást az önkormányzat szociális lakásában. Borsodi állítólag erre a megkeresésre válaszolt az idézett mondatokkal. A konfliktus közben állítólag az is elhangzott: „a jobbikos dologra még visszatérünk”. Ezután – Bakró állítása szerint – a fideszes polgármester meg is ütötte őt. A polgármester természetesen mindent tagad.

Az esettel kapcsolatban két gyanús körülmény is fölmerült. Az egyik, hogy Bakrónak egészen Nyíregyházáig kellett utaznia, hogy feljelentést tudjon tenni, mert állítása szerint a helyileg illetékes baktalórántházai őrsön nem voltak hajlandóak foglalkozni az üggyel. Szomorú tapasztalat, hogy Szabolcsban, a „vadkeleten” vélhetőleg politikai célokra használják a rendőrséget.

A másik érdekesség, hogy az N1TV Felderítő című műsorában a cigány képviselő arról beszél, hogy a fideszes polgármester miként használta ki a választások alkalmával a helyi cigányságot, akiket állítólag Bakró segítségével természetbeni és anyagi juttatásokkal vett rá, hogy a Fideszre szavazzanak. Az üggyel kapcsolatban feljelentést kívánunk tenni, mivel a jelenlegi információk mind a vesztegetés, mind a választás rendje elleni bűncselekmények lehetőségét felvetik.

Reméljük, hogy az eset nem marad következmények nélkül, hiszen egy olyan fideszes polgármesterről van szó, aki ellen hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás és más bűncselekmények gyanúja miatt már folyik büntetőeljárás, és akinek a tagadása épp ezért hiteltelen.

Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy a Fidesz országos vezetése mit kíván tenni a felelőtlen és tisztségére feltételezhetően méltatlanná és érdemtelenné vált polgármesterük megrendszabályozása, adott esetben leváltása érdekében. Példátlan, hogy valakit csak azért érjen hátrány, mert megjelenik egy politikai rendezvényen, legyen az jobbikos vagy bármilyen más szervezésű.

Apáti István, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…