2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Budapest DK-s polgármesterei rendkívüli bérlakás-felújítási programmal segítik azokat, akiknek a lakhatása veszélybe került a válság miatt

Budapest DK-s polgármesterei rendkívüli bérlakás-felújítási programmal segítik azokat, akiknek a lakhatása veszélybe került a válság miatt

A Demokratikus Koalíció polgármesterei eddig is sokat tettek azért, hogy a kerületeikben élők, a munkájukat elvesztők vagy a kórházakból hazaküldött szeretteiket otthon ápoló lakosok élete könnyebbé és kiszámíthatóbbá váljon. Rendkívüli otthonápolási díjat vezettek be, álláskeresési támogatást adtak a legrászorultabbaknak, és most rendkívüli bérlakás-felújítási programmal segítik azokat, akiknek a lakhatása veszélybe került a válság miatt.

Szaniszló Sándor a XVIII. kerületben felgyorsítja a bérlakásfelújítási-programot, hogy a felújított lakások nagy részét otthontalanná vált kerületi, kisgyermekes családoknak biztosítsák. Cserdiné Németh Angéla vezetésével a XV. kerület egy 500 millió forintos bérlakásépítési- és felújítási programba kezdett. Niedermüller Péter egymilliárd forintot szán az önkormányzati lakások felújítására, a nem önkormányzati tulajdonú lakások, házak felújítására pedig társasházi pályázatokat indított a VII. kerületben. Kiss László a III. kerületben megsokszorozta az önkormányzati bérlakások felújítására korábban szánt forrást és központi támogatás nélkül bérlakásprogramot indított azért, hogy új otthonokat teremtsen. Újbuda önkormányzata Dr. László Imre vezetésével a felújított bérlakásokban lelakhatóvá tette a felújítás költségeit.

A DK budapesti polgármesterei segítenek a válság miatt nehéz helyzetbe került lakosoknak, kormányzati segítség nélkül azonban nem lehet megoldani a budapestiek lakhatási problémáját, ezért a Demokratikus Koalíció polgármesterei felszólítják a kormányt, hogy az általunk bevezetett otthonápolási és munkahelykeresési támogatás állami kiterjesztése mellett a jövő évi költségvetésben biztosítson jelentős forrásokat egy új bérlakásépítési programra! A DK polgármesterei vigyáznak a budapestiekre, elvárjuk, hogy a kormány is tegye a dolgát!

Budapest DK-s polgármestereinek sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük:

https://www.facebook.com/dk365/videos/241076107173829/

A felvétel az alábbi linkről letölthető:

https://we.tl/t-TNNPXIARN3

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek