2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Brutálisan elszálltak az élelmiszerárak – Megmutatjuk, mennyivel kerül többe egy vasárnapi ebéd

Brutálisan elszálltak az élelmiszerárak – Megmutatjuk, mennyivel kerül többe egy vasárnapi ebéd

Miközben magyarok százezrei mennek tönkre napról napra a drágább megélhetés, az emelkedő árak miatt, Orbán Viktort mintha nem érdekelné, vagy nem értené, hogy mekkora a baj. Hogy a miniszterelnök is megértse, hogy élnek azok az egyszerű magyar családok, akiknek nem nőnek több milliárdos stadionok a kertjük végében, ma megmutatjuk, mennyivel kerül többe most egy vasárnapi ebéd, mint három hónappal ezelőtt. A KSH honlapján lévő élelmiszerár-különbségeket és az egyik legnagyobb magyar áruházlánc weboldaláról elérhető termékek árát alapul véve kiszámítottuk, hogy egy négytagú családnak mennyivel kellett többet fizetnie májusban, mint januárban egy tányér húslevesért, egy szelet rántott húsért krumplival, rizzsel, és egy üveg kóláért.

Egy kiló leveshús 60 forinttal, a leveshez való zöldségek összesen 220 forinttal, a sertéskaraj 60 forinttal, a  krumpli, a tojás, a rizs, az olaj, a liszt és a zsemlemorzsa összesen 70 forinttal drágult három hónap alatt. A végeredmény: januárban egy négytagú család vasárnapi ebédje 4300 forintba került, ma viszont 500 forinttal többet kell fizetniük ugyanazért az ebédért. Mindez azt jelenti, hogy a hivatalosan elismert, 8,7 %-os áremelkedéssel szemben három hónap alatt brutális módon, 11 %-kal emelkedtek az élelmiszerárak.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a kormány a magyar családokon spórolva próbálja meg átvészelni a válságot, és a hivatalos adatokat kozmetikázva elhazudja a drágulás mértékét! Követeljük, hogy a kormány tegyen végre érdemi válságkezelő lépéseket, biztosítson bértámogatást, adjon azonnali anyagi segítséget a nyugdíjasoknak, támogassa a gyermekükkel otthon maradó szülők munkahelyének megtartását, mielőtt még nagyobb lesz a baj!

Barkóczi Balázs

A DK szóvivője

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek