2022. 05. 17. kedd

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 458 HUF

Bohózatba fulladt a Médiatanács tagjainak jelölése

Még a NER-ben is szokatlan módon kezdődött meg a Médiatanács tisztújítási eljárása. Halász János elnök a bizottsági ülést múlt hét pénteken hívta össze, a bizottság tagjai keddig állíthattak tagjelölteket. Már a bizottsági ülést megelőzően is meglepődve tapasztaltuk, hogy a kormánypártok nem állítottak jelölteket, amit a mai bizottsági ülésen meg is erősítettek.
A kormánypártiak tájékoztatása szerint azért nem állítottak jelölteket, mert még ősszel módosítani szeretnék a tavasszal már egyszer jelentősen átírt médiatörvényt. Mivel a kormánypárti delegáltak szavazatai nélkül a bizottság nem tudott tagjelölteket állítani, ezért a mai napon fel is oszlott.
A Jobbik bohózatba illőnek tartja a jelölési eljárást és kíváncsian várja, a kormánypárt tartja-e magát a bizottsági ülésen elhangzottakhoz, vagyis gondoskodik-e arról, hogy csak olyan szabályozást fogadjon el az Országgyűlés, ami garantálja a testület magas színvonalú, független szakmai munkáját, valamint azt, hogy ellenzéki tagjelöltek is helyet kapjanak a magyar médiafelügyelet kulcsfontosságú szervében.

Brenner Koloman, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság tagjaSajtóközlemény: Bohózatba fulladt a Médiatanács tagjainak jelölése

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum